6 کاری که باید قبل از سرقت گوشی انجام داد
با گسترش استفاده تلفنهای همراه در بین مردم و بالا رفتن قیمت دلار یکی از بدترین کابوسهای هر فردی از دست دادن تلفن همراه اش است.گم کردن تلفن همراه حس بدی دارد حتی اگر مطمئن باشیم دزدیده نشده است چراکه گوشیها این روزها مخزن اسرارمان هستند و بسیاری از عکسها،خاطرات و اسنادمان را در آنها نگه میداریم.اگر میخواهید هیچگاه گوشیتان را گم نکنید و اگر دزدیده شد سریعاً آن را بیابید در این مقاله با ما همراه باشید.
قبل از دزدیده شدن تلفن همراهتان
از نرم افزار های ردیابی معتبر استفاد کنید
اگر یک گوشی گرانقیمت اندروید خریدید و چیزیهای مهم خود را در آن نگه میدارید حتماً در اندیشه نرمافزاری هستید که گوشیتان را در صورت گمشدن ردیابی کند برای کار گوگل نرمافزار امنیتی خودش یعنی Find My Device را پیشنهاد میکند چراکه این برنامه گوشی را قفل میکند و مکانش را برایتان میفرستند برای این با امکانات ای برنامه بیشتر آشنا شوید در ادامه در موردش توضیح خواهیم داد.
نرمافزار Find My Device
برای اینکه بتوانید از این برنامه استفاده کنید باید حساب کاربری گوگل خود را روی دستگاهتان فعال کنید و دسترسیهای لازم را به آن بدهید.سپس زمانی دستگاهتان گم شد نرمافزار Find My Device را روی دستگاهی دیگر نصب کنید و با ورود به اکانت گوگلتان که روی گوشی گمشده فعال است به دو روش زیر گوشیتان را پیدا کنید.
- با زدن دکمهای که در شکل مشخصشده گوشیتان زنگ میخورد و در صورت گمشدن میتوانید پیدایش کنید.
- با زدن دکمه زیر به صفحهای منتقل میشوید که در آن میتوانید دستگاهتان را قفل کنید و از کسی که پیدایش کرد بخواهید با شما تماس بگیرد.
روی دستگاه تان قفل بگذارید
شاید فکر کنید گذاشتن رمز روی گوشی یکی از پیشپاافتادهترین کارهایی است که میتوان برای حفظ امنیت تلفن همراه انجام داد ولی جالب است بدانید که فقط 58 درصد افراد روی گوشی خود رمز میگذارند و از این میان فقط 21 در صد افراد هستند که برای هر حساب خود در دستگاه اندرویدی شان یک رمز منحصربهفرد دارند. ازاینرو اگر میخواهید اطلاعات مهمتان مثل رمزهای حسابهای بانکیتان در دسترس افراد غیرمجاز قرار نگیرد برای هر حساب رمزی بگذارید و برای حفظ رمزها از نرمافزارهای مدیریت رمز استفاده کنید.
رمزهای خود را تغییر دهید
همانطور که میدانید به دو صورت کاراکتری و الگویی میتوان روی گوشی رمز گذاشت . ولی رمزهای الگویی به دلیل سادگیشان پیشنهاد نمیشوند ازاینرو بهتر است از شیوه کاراکتری استفاده کرد مثلاً برای گذاشتن یک رمز قوی باید از چند حرف،عدد و علامت اختصاری استفاده کرد.
دستگاهتان را به آخرین نسخه اندروید بروز کنید
حتماً تاکنون با پیامهای بروز رسانی نسخه اندروید مواجه شدید.این پیامها برای خیلیها آزاردهنده هستند. ولی بد نیست بدانید با چند مگابایت دانلود نسخه جدید اندروید میتوانید دست هکرها را از دستگاهتان قطع کنید چراکه برخی بروز رسانیهای اندروید امنیتی هستند و میزان ایمن بودن دستگاهتان را در مقابل هکرها بالا میبرند.
IMEI دستگاه خود را یادداشت کنید.
یکی از چیزیهایی که میتواند به پلیس در ردیابی دستگاه اندرویدی تان یاری رساند داشتن IMEI(کدی یکتا که به هر اسلات سیمکارت داده میشود.) گوشیتان است. ازاینرو پیشنهاد میشود با گرفتن شماره #06* کد IMEI خود را به دست آورید و یادداشت کنید.
اقدامات لازم پس از دزدیده شدن گوشی
اگر تلفن همراهتان دزدیدهشده است و حال خوشی ندارید بر استرس خود غلبه کنید و در اولین فرصت با در دست داشتن کارت ملیتان به مراکز خدمات مشترکین ایرانسل یا همراه اول مراجعه کنید و درخواست نمایید خط تان را مسدود کنند. این کار مانع سوءاستفادههای بعدی از سیمکارتتان میشود و به شما در انجام مراحل قانونی بعدی کمک میکند.
مراحل پیگیری گوشی سرقتی
اولین کاری که پس از مسدود کردن سیمکارت باید انجام دهید رفتن به نزدیکترین کلانتری و شکایت از سارق است برای این کار باید مدارک زیر را داشته باشید:
- اصل و کپی برگه خرید گوشی
- داشتن اصل و رونوشت شناسه IMEI گوشی
- اصل و دو رونوشت از کارت ملی شخص مالباخته
- حضور مالباخته در کلانتری
پس از ثبت شکایت درخواستتان به اپراتورها ارسال میشود و برای پیگیری باید به کلانتری مراجعه کنید.
ردگیری تلفن همراه از طریق اپراتورها
همراه اول
برای ردگیری گوشی در همراه اول باید با شمارههای زیر در ارتباط باشید:
- با کد #کد گوشی*10*2141* تماس بگیرید.
- به شماره 10 عدد 2141 را بفرستید.
نکته :هزینه ردیابی شمارهتان 3000 تومان میباشد
ایرانسل
مراحل ردگیری گوشی در ایرانسل به شرح عکس زیر میباشد.
توضیحات نوشتار
- نویسنده: مدیر دیدگاه ها
- تاریخ انتشار: 2019/05/16
- تاریخ بهروزرسانی: 2019/05/16